TKO TU KOGA? / Kaotična situacija! Gradonačelnik: 'Ništa od zida na Korani!' Investitor: 'Ide se s gradnjom!'

Image
Foto: KAportal

'Demantiramo obavijest o prestanku gradnje nasipa – zaštitnog zida za obranu od poplave'

5.6.2019.
16:09
KAportal
VOYO logo

Iz tvrtke Lana Commerce poslali su priopćenje u kojem demantiraju da su odustali od gradnje zida na Korani. Poslali su i fotografije idejnog rješenja zaštitnog zida za obranu od poplave, piše KAportal.

U priopćenju koje potpisuje tvrtka Lana Commerce d.o.o. kratko stoji da demantiraju obavijest o odustajanju od gradnje nasipa – zaštitnog zida za obranu od poplave te ističu da su zatražili građevinsku dozvolu za gradnju nasipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Poštovani, demantiramo obavijest o prestanku gradnje nasipa – zaštitnog zida za obranu od poplave. Obavještavamo da smo zatražili građevinsku dozvolu za gradnju istog kako bismo mogli nastaviti gradnju hotela. Lana Commerce d.o.o.”

Naime, nakon što su 4. lipnja gradonačelnik Mandić i župan Jelić izrazili svoje protivljenje ideji o ovakvom projektu hotela, a Mandić najavio i prijavu projektanta mjerodavnim službama, gradonačelnik je u novom priopćenju ustvrdio kako Lana Commerce odustaje od gradnje hotela i kako će biti raspisan natječaj za novo rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo nekoliko sati poslije investitor šalje potpuno suprotno priopćenje. Kada se zna da je riječ o jednom od najizdašnijih financijera Hrvatske demokratske zajednice, bit će zaista zanimljivo pratiti daljnji razvoj situacije.

Građanska inicijativa Spasimo Koranu, koja je online i uživo na gradskim ulicama skupila već gotovo 5000 potpisa u sklopu peticije protiv gradnje zida, i prije je najavila kako unatoč najavama o odustajanju od gradnje koje pozdravljaju – ipak nastavljaju s aktivnostima sve dok se - riječi ne pretvore u djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno, pak, KAportal saznaje da su predstavnici gradske i županijske vlasti bili na hitnom sastanku nakon novih informacija, ali nije poznato je li ondje bio i investitor.

Na priopćenje gradonačelnika danas je, pak, uzvratilo Društvo arhitekata, građevinara i geodeta Karlovca. U priopćenju, koje KAportal prenosi u cijelosti, a potpisuje ga Izvršni odbor DAGGK-a stoji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odbacujemo i najoštrije osuđujemo istup gradonačelnika Karlovca Damira Mandića i napad i neosnovano prozivanje članova DAGGK-a koji djeluju u interesu zaštite javnih gradskih prostora. DAGGK svojim djelovanjem i u svojim nastupima uvijek i ponajprije brani javni prostor i javni interes, što smo kao stručna udruga, ali i kao građani našega grada, dužni činiti i kad se to nekome ne sviđa. Predsjednica DAGGK-a Tatjana Basar nije djelovala samostalno ni u svojem interesu, već je prenosila zaključke i poruke naše udruge koja podržava Građansku inicijativu 'Spasimo Koranu'. Naše društvo ne bavi se politikanstvom, već je u skladu sa Statutom udruge naša dužnost aktivno sudjelovati u rješavanju bitnih pitanja od značenja za unapređenje arhitekture, građevinarstva i geodezije te organiziranje suradnje sa svim institucijama koje se bave pitanjima od javnog interesa, a vezane su za našu struku i naš grad.”

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo